Tussen nu en niets

4 november 2015

Als ik aan poëziebundels denk, denk ik aan kleine boekjes. Kleine, dunne boekjes die kwijtraken in de boekenkast. Boekjes die dikwijls afbreuk doen aan de mooie woorden die er in staan. Met mijn nieuwe project Tussen Nu En Niets ga ik hier verandering in brengen.

Poëzie hoeft immers niet te verdwijnen in een stoffige kast, maar mag wat mij betreft gezien en besproken worden. Het resultaat van Tussen Nu En Niets is straks een rijk geïllustreerd lees- en kijkboek waarin het poëtische werk toegankelijk wordt gemaakt door haar vormgeving: De illustraties, die overigens ook van mijn hand komen in dit opmerkelijke koffietafelboek, zijn als poëzie voor de ogen.

Tussen Nu En Niets is een boek dat je trots op tafel kunt leggen, dat een opening tot een gesprek kan zijn en waarvan het doorbladeren een echte ervaring wordt.

Uitgeverij Palmslag brengt in de loop van 2016 het werk van Stephanie Freij bijeen in een imposant koffietafelboek om ‘even’ in te kijken, te bladeren of te lezen. Een ideaal geschenk om cadeau te geven maar dat je liever zelf op je tafel hebt liggen.

Eerder publiceerde Stephanie al het boek Festina Lente, met proza en poëzie over leven met een spierziekte. Bij dat boek hoorde ook het door haar geproduceerde gelijknamige muziekalbum. Diverse artiesten lieten zich hierdoor inspireren en schreven een bijpassende song. Zo werkte ze samen met artiesten als Blaudzun, Niels Geusebroek en Yori Swart. Festina Lente kwam daarmee in woord, beeld en geluid. Nu wil Stephanie weer verder. Tussen Nu En Niets is haar volgende stap. We houden jullie op de hoogte!

BOEKDRUKKUNST
Tussen Nu En Niets in haar meest unieke vorm
-——–

Geef een reactie