Tussen Nu En Niets

Client : Tussen Nu En Niets

Date : 2018

Online : www.tussennuenniets.nl

STEPHANIE FREIJ NEEMT JE MEE
HET IS EEN POËTISCHE EN ILLUSTRATIEVE REIS
IN TUSSEN NU EN NIETS

Wat is Tussen nu en niets?

Stephanie Freij brengt in de loop van 2017/2018 haar werk bijeen in een fraai ontworpen boek: Tussen nu en niets. Een rijk geïllustreerd lees- en kijkboek waarin het poëtische werk toegankelijk wordt gemaakt door een bijzondere vormgeving en een unieke uitvoering van de omslag.

Wat ga je er in terugvinden?


Mensen zien mij als een assertief wijf dat het allemaal op een rijtje heeft, maar ik weet dat daaronder een meisje met een bibberlip zit. Ik geloof in essentie in de wezenlijke goedheid van de mens. Iedereen is het resultaat van zijn achtergrond. Het boek gaat dan ook over hoe moeilijk het is daaraan te ontsnappen. Het boek neemt de toeschouwer mee op een visuele en emotionele reis in persoonlijke scènes. We moeten immers niet vergeten dat het leven mooi is, zelfs ten tijde van de imperfectie. Leef intens:

“Infremor et Emergo. Ik grom en kom boven. Tussen nu en niets.”

In de loop van 2017/2018 hoopt Stephanie Freij het werk te kunnen publiceren in een imposant koffietafelboek om ‘even’ in te kijken, te bladeren of te lezen. Een ideaal geschenk om cadeau te geven maar dat je liever zelf op je tafel hebt liggen.

Tussen nu en niets is een rijk geïllustreerd lees- en kijkboek waarin het poëtische werk toegankelijk wordt gemaakt door een bijzondere vormgeving.

Dit is een boekwerk over loslaten. De grootsheid ligt in het gewone. De grootsheid van het kleinmenselijke. En verder merk ik dat ik een emotioneel kieken ben tussen hippe vogels. Dat stel ik vast. Maar ik ben wie ik ben. Ik maak wat ik maak. Ik probeer van mijn zwakte mijn sterkte te maken en verklaar openlijk mijn liefde voor de kwetsbare mens! Voilà.

Op de eerste bladzijde staat het volgende citaat: “Liefde is altijd het antwoord”. Als je iets moet loslaten in het leven, is de kans groot dat dat gepaard gaat met allerlei negatieve gevoelens. Ik geloof dat je daar een keuze in hebt. Of je laat je ego antwoorden, en dan word je waarschijnlijk verbitterd, of je laat de liefde antwoorden. Dat is een zeer nederige keuze, maar ook een keuze die je een hoop kan besparen. En het is echt zo, hoe liefdevoller jij je opstelt, hoe meer liefde je krijgt.

Er staan ook een paar teksten in het boekwerk waarin ik probeer de tijdsgeest te vatten. De eigen persoonlijke ontwikkeling is op dit moment heel belangrijk. Als iemand dat in de weg staat, kan je die persoon beter van je afschudden. Of als je niet meer de hele tijd gelukkig bent, idem dito. Het is een wegwerpmaatschappij, ook voor mensen. En natuurlijk moet je dicht bij je eigen verlangen en dromen blijven, maar als iedereen dat doet, waar vinden we elkaar dan nog?

Hoe mooi zou het zijn dat we af en toe ook de ruimte laten aan elkaar om rond te dwalen, om dingen uit te zoeken, om het even niet te weten? Enfin, dat is mijn bescheiden mening. Op dit moment. Misschien denk ik er volgend jaar anders over. En dan kom ik af met nieuw werk.

Als ik aan poëziebundels denk, denk ik aan kleine boekjes. Kleine, dunne boekjes die kwijtraken in de boekenkast. Boekjes die dikwijls afbreuk doen aan de mooie woorden die er in staan. Met mijn nieuwe project Tussen Nu En Niets ga ik hier verandering in brengen.

Poëzie hoeft immers niet te verdwijnen in een stoffige kast, maar mag wat mij betreft gezien en besproken worden. Het resultaat van Tussen Nu En Niets is straks een rijk geïllustreerd lees- en kijkboek waarin het poëtische werk toegankelijk wordt gemaakt door haar vormgeving: De illustraties, die overigens ook van mijn hand komen in dit opmerkelijke koffietafelboek, zijn als poëzie voor de ogen.

Tussen Nu En Niets is een boek dat je trots op tafel kunt leggen, dat een opening tot een gesprek kan zijn en waarvan het doorbladeren een echte ervaring wordt.

Eerder publiceerde Stephanie al het boek Festina Lente, met proza en poëzie over leven met een spierziekte. Bij dat boek hoorde ook het door haar geproduceerde gelijknamige muziekalbum. Diverse artiesten lieten zich hierdoor inspireren en schreven een bijpassende song. Zo werkte ze samen met artiesten als Blaudzun, Niels Geusebroek en Yori Swart. Festina Lente kwam daarmee in woord, beeld en geluid. Nu wil Stephanie weer verder. Tussen Nu En Niets is haar volgende stap. We houden jullie op de hoogte!

BOEKDRUKKUNST
Tussen Nu En Niets in haar meest unieke vorm